Vă mai amintiți că pe 23 august 2017 National Arena primea echipa Sporting Lisabona cu un gazon nou-nouț?
Să ne reamintim:
“Ca urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc în ultima perioadă pe Arena Națională, dar și din cauza caniculei din ultimele săptămâni, gazonul s-a deteriorat. Astfel, imediat după Steaua – Astra Giurgiu, la nivelul PMB s-a constituit o comisie formată din specialiști în întreţinere gazon, ingineri horticultori, pentru a analiza suprafața de joc și a lua de urgență măsurile care se impun astfel încât meciurile programate să se desfășoare în cele mai bune condiţii”, se arată în comunicatul Primăriei.
…scria la acea dată GSP.ro
Să ne reamintim și faptul că noului gazon nu i se dădeau șanse de reușită și nici viață lungă, așa cum reiese si din comentariile cititorilor de presă sportivă ale acelor zile:
Suntem în octombrie. Pe Arena Națională București s-au jucat deja 9 meciuri.
Așa arată gazonul după aceste 9 evenimente:
Să nu uităm de asemenea că la preţul la care a fost furnizat gazonul în comparaţie cu gazonul de import, Federaţia Română de Fotbal îşi poate permite să îl schimbe o dată la 3 luni. Dar nu este cazul. Deoarece gazonul SuperSport plantat la Săbăreni este de cea mai bună calitate şi s-a “obişnuit” cu vremea de la noi.
Chiar şi aşa… dacă gazonul nu va necesită schimbare, în condiţii de “îmbătrânire” se poate schimba rapid.
Testul de “forţă”, cel de dinainte de meciul Steaua – Sporting în care s-a schimbat complet gazonul, a necesitat doar 3 zile de montaj. Gazonul s-a montat mecanizat, în role mari de 25 de metri pătraţi.
Gazonul Supersport de la Rulouri de Gazon, ferma de la Săbăreni este călit în frigul iernii şi I dogoarea verii, când suportă temperaturi de 35-40 de grade Celsius la sol
Și o altă veste bună. Avem deja rezerva de gazon pentru o nouă înlocuire. Proaspăt tuns, aspirat profesional, tratat contra bolilor, îmbunătățit pentru condiţiile vitrege de pe Arena Națională (lipsa soarelui, a circulației aerului, etc).