SC Rulouri de Gazon SRL produce în cele cinci ferme de gazon rulouri de gazon de cea mai bună calitate.

Gazon robust, verde intens, covor dens. Necesită întreținere mai redusă, are aspect plăcut, natural.

Gazon cu frunze late, cu creștere lentă și dezvoltare orizontală, deosebit de rezistent la călcare, la condiții mai dure, inclusiv la hidratare redusă. Are mare capacitate de regenerare.

Gazon universal, pentru utilizare intensă, cu mare capacitate de regenerare și aspect elegant.

Gazon pentru terenuri de sport, cultivat cu adaos de nisip, din specii dedicate. Se poate recolta cu substrat gros, pentru utilizare rapidă. Recomandăm montajul mecanizat al rulourilor de câte 25 mp. Necesită întreținere profesională.

Specii principale

Festuca arundinacea

Specie cu rezistență maximă la condiții mai aspre (vânt, apă redusă, căldură, parțial la semiumbră și soluri sărace). Frunzele sunt mai late și au textură mai aspră, formează un gazon puternic, ușor de remarcat, luminos. Rădăcini puternice, creștere puternică. Durată de viață mare. Baza tipurilor RUSTIC și TERMOREZISTENT (4 soiuri).

Lolium perenne

Cea mai veche și mai întâlnită specie de gazon, acum cultivată în multe soiuri, cu aspect și nuanță variate. Tolerant cu alte specii, formează covor dens, uniform. Frunze cu textură fină, mai înguste. Are capacitate bună de regenerare, după perioade de stress. Necesită irigare, întreținere si fertilizare constantă. Baza tipului SPORT (3 soiuri), completează fericit alte tipuri.

Poa pratensis

Specie cu frunze consistente, de dimensiuni medii, cu nuanță ușor albăstruie. Rezistentă la trafic și tundere intensă, necesită irigare și întreținere susținute, are necesar mare de fertilizatori, in special de azot. Are rezistență mai bună în zone semi-umbrite. Se îndesește natural, prin creșteri laterale. Baza tipului SUPERSPORT (3 soiuri).

Hidroînsămânțare

Ce este Hidroînsămânțarea?

Hidroînsămânțarea este metoda cea mai eficientă pentru crearea de suprafeţe cu vegetaţie foarte rapid, cu specii alese în funcţie de pantă, localizare, întreţinerea propusă şi aspectul planificat. Hidroînsămânțarea se realizează cu maşini care distribuie uniform, cu presiune, un amestec de seminţe pregerminate, învelite în substanţe naturale care le menţin umiditatea, le fertilizează şi le stimulează, amestecate cu materii care menţin amestecul uşor lipit pentru a nu permite migrarea şi a controla uniformitatea şi cu substanţe necesare dezvoltării vegetaţiei, plus un colorant inofensiv, pentru a controla distribuţia amestecului şi a crea un aspect plăcut iniţial. Creăm astfel rapid peluze, ecologizăm gropi de gunoi, consolidăm ramblee etc.

hidro-peluza

Unde se folosește?

Hidroînsămânțarea este indicată pentru crearea de vegetaţie pe pante, pe marginea drumurilor şi autostrăzilor, în baze sportive, în parcuri eoliene sau solare, în grădini sau parcuri de agrement, în livezi. Vegetaţia  însămânţată poate fi ierboasă (specii de gazon), cu flori (de diverse dimensiuni), cu specii de trifoi sau alte specii care se înmulţesc prin seminţe.

hidro-panta

Avantaje / Dezavantaje:

Faţă de gazonarea cu rulouri de gazon, are cost mai mic, dar densitatea şi calitatea vegetaţiei sunt mai slabe. Faţă de însămânţarea uscată, rezultatul este mult mai bun şi mai rapid, cu un cost apropiat. Tabloul de vegetaţie poate fi selecţionat în funcţie de culori, perioada de înflorire, rezistenţă la secetă, înălţime, necesităţi de consolidare a pantelor sau alte criterii legate de teren şi sol. Întreţinerea necesară este redusă faţă de rulourile de gazon şi faţă de plantele însămânţate uscat, dar este necesară irigarea, până la maturizarea plantelor şi în perioadele de secetă naturală.

Plantele hidroînsămânțate se vor înmulţi prin autoînsămânţare, dacă nu sunt tunse. Perioada optimă pentru hidroînsămânțare este mai extinsă decât la însămânţarea clasică, dar mai puţin extinsă decât la gazonarea cu rulouri.

hidro-finn

Cum lucrăm? Trimiteti e-mail la info@rulouridegazon.ro cu contactele dumneavoastra si spuneti-ne suprafata, locul, starea si inclinatia terenului si termenul in care doriti sa facem hidroinsamantarea. Va asiguram de tot sprijinul nostru! Experienta noastra este ampla si avem toate utilajele pentru hidroinsamantare pe suprafete mari, in mod eficient. Folosim cisterne de hidroinsamantare FINN T90 HydroSeeder 3028, cu capacitate de L, care acopera 1075 m2/ utilizare si tractoare adecvate.

OFERTĂ

SEMINȚE PENTRU HIDROÎNSĂMÂNȚARE

Denumire:Clima Continental
Producator:Fito Semillas

20% Lolium perenne
15% Agropyrum cristatum
20% Festuca arundinacea
10% Dactylo glomerata
15% Festuca rubra Rubra

5% Lotus corniculatus
5% Trifolium subterraneum
5% Melilotus officinalis
5% Onobrychis viciaefolia

Perioada: primăvara sau toamna.

Preț: 7 EUR + TVA / kg

Necesar: aproximativ 300 kg/ Ha (un palet)

Comanda minimă: un palet (600 kg/ Ha).

OFERTĂ PENTRU HIDROÎNSĂMÂNȚARE

Servicii și produse incluse:

Pret orientativ: 1,85 EUR/ mp + TVA

Suprafata minima: 10.000 mp.

(Se poate adăuga un cost de  transport, dacă distanța este peste 20 km de sediul firmei Rulouri de Gazon SRL)