SC Rulouri de Gazon SRL produce în cele cinci ferme de gazon rulouri de gazon de cea mai bună calitate.

Gazon robust, verde intens, covor dens. Necesită întreținere mai redusă, are aspect plăcut, natural.

Gazon cu frunze late, cu creștere lentă și dezvoltare orizontală, deosebit de rezistent la călcare, la condiții mai dure, inclusiv la hidratare redusă. Are mare capacitate de regenerare.

Gazon universal, pentru utilizare intensă, cu mare capacitate de regenerare și aspect elegant.

Gazon pentru terenuri de sport, cultivat cu adaos de nisip, din specii dedicate. Se poate recolta cu substrat gros, pentru utilizare rapidă. Recomandăm montajul mecanizat al rulourilor de câte 25 mp. Necesită întreținere profesională.

Specii principale

Festuca arundinacea

Specie cu rezistență maximă la condiții mai aspre (vânt, apă redusă, căldură, parțial la semiumbră și soluri sărace). Frunzele sunt mai late și au textură mai aspră, formează un gazon puternic, ușor de remarcat, luminos. Rădăcini puternice, creștere puternică. Durată de viață mare. Baza tipurilor RUSTIC și TERMOREZISTENT (4 soiuri).

Lolium perenne

Cea mai veche și mai întâlnită specie de gazon, acum cultivată în multe soiuri, cu aspect și nuanță variate. Tolerant cu alte specii, formează covor dens, uniform. Frunze cu textură fină, mai înguste. Are capacitate bună de regenerare, după perioade de stress. Necesită irigare, întreținere si fertilizare constantă. Baza tipului SPORT (3 soiuri), completează fericit alte tipuri.

Poa pratensis

Specie cu frunze consistente, de dimensiuni medii, cu nuanță ușor albăstruie. Rezistentă la trafic și tundere intensă, necesită irigare și întreținere susținute, are necesar mare de fertilizatori, in special de azot. Are rezistență mai bună în zone semi-umbrite. Se îndesește natural, prin creșteri laterale. Baza tipului SUPERSPORT (3 soiuri).