Gazonul pe Arena Națională a fost înlocuit. – ProSport
August 20, 2017
Gazonul de pe Arena Națională, înlocuit în cinci zile
August 21, 2017

Veste bună pentru FCSB! Ce s-a întâmplat cu gazonul de pe Arenă – Fanatik

Articol preluat de pe fanatik.ro

Gazonul de pe Național Arena a fost schimbat complet și partida dintre FCSB și Sporting se va putea disputa în condiții optime.


Lucrările de înlocuire a suprafeţei de joc demarate de Primărie s-au finalizat cu brio şi, dacă nu apar evenimente neprevăzute până miercuri, 23 august, la ora 21:45, iarba va arăta excelent.

UPDATE / Nicolae Dică, antrenorul FCSB, s-a interesat de starea gazonului şi a declarat că este încrezător că la ora meciului starea terenului de pe Arena Naţională va fi bună. „Din discuţiile pe care le-am avut cu cei care se ocupă de teren, mi-au spus că până miercuri terenul va fi bun. Sper că aşa va fi. Să aşteptăm până miercuri şi vom vedea atunci ce va fi”, a declarat Nicolae Dică la conferinţa de presă premergătoare meciului Juventus Bucureşti-FCSB de sâmbătă.

Gazonul de pe Naţional Arena continuă să ridice probleme, deşi teoretic lucrările de înlocuire sunt în plină desfăşurare. Reprezentantul  firmei care se ocupă cu înlocuirea acestuia, Ovidiu Petrache, afirmă că banii nu au fost viraţi încă de către organele abilitate să facă acest lucru şi, drept urmare, nu sunt obligaţi să termine punerea gazonului până la ora meciului.

„Noi n-am primit încă banii la ora asta. Cu toate astea lucrăm, pentru că e o mare mândrie pentru noi că se pune în sfârşit gazon românesc. Ne-am dat peste cap să facem acest lucru şi sunt sigur că, la următoarele schimbări, gazonul va fi din ce în ce mai bun. Trebuie plătiţi 60.000 de euro, cu tot, cu montaj, transport. Această sumă va fi plătită. Nu integral, măcar parţial, de către FRF şi de către Steaua Bucureşti. N-au făcut-o încă. Noi am început lucrurile pentru că iubim ceea ce facem. În mod normal, legal, nu avem nicio obligaţie să terminăm până atunci. Noi sperăm să terminăm, iar ei să ne plătească, pentru că m-am săturat să nu fim plătiţi. Chiar punem foarte multă pasiune în ceea ce facem aici. Preţul este extrem de mic şi nu înţeleg de ce nu s-a făcut până acum. Noi nu avem contract cu Primăria Capitalei, contractul nostru este cu FRF şi cu Steaua Bucuresti. El prevede să terminăm această lucrare în trei zile de când primim avansul. Avem trei zile de când se primesc banii să terminăm”, a spus Petrache pentru o televiziune de ştiri.

Gazon Arena Nationala. Ce spune Primăria

Primăra Capitalei a dat un comunicat prin care asigură pe toată lumea că meciul dintre FCSB şi Sporting Lisabona se va desfăşura în cele mai bune condiţii. Reprezentanţii municipalităţii spun că nu există niciun temei pentru a pune la îndoială faptul că gazonul nu va fi terminat la timp.

„Operațiunea de înlocuire a gazonului decurge conform planificării și nu există absolut niciun temei rezonabil pentru a pune sub semnul îndoielii disputarea pe Arena Națională a meciului dintre FCSB și Sporting Lisabona. De altfel, dacă în 2 zile a fost posibilă montarea noului gazon în proporție de 50%, este în afara oricărei logici presupunerea că în următoarele 4 zile nu va fi finalizată operațiunea, în condițiile în care nu sunt probleme nici de aprovizionare și nici logistice„,se arată într-un comunicat la Primăriei.