Instrucțiuni pentru montarea și întreținerea rulourilor de gazon

MONTAJUL

Solul pe care se vor amplasa rulourile trebuie sa fie foarte bine mărunțit, fără bolovani, fără pietre, nivelat, ușor compactat. Dacă pământul este argilos se va întinde un strat de nisip de 1-2 cm și se va nivela (pentru drenaj și stimularea înrădăcinării).

Rulourile desfașurate se montează unul lângă altul, presând marginile una în alta ușor și se îmbină perfect, altfel vor aparea mici spații între ele în urmatoarele zile. Decupajele (la margini, pentru forme sau în jurul plantelor) se fac cu cuțite rezistente și foarte ascuțite (sau cutter).

Montarea se face presând ușor marginile rulourilor unele în altele. După montaj, gazonul se va tăvălugi, după irigare abundentă. Suprafața gazonată va fi irigată cu circa 10 L/ m2/ 24 ore, de preferat cu sistem automat de irigații. Temperatura solului trebuie să fie scăzută, dar să nu fie îngheţat.

Tunderea se va face după o săptămână de la montaj, în perioada de creștere. Orice problemă trebuie tratată imediat după apariție.

montaj-1

color

ÎNTREȚINEREA

Gazonul trebuie irigat cu 15 l/ m2/ 24 ore în prima săptămână și în medie cu 10 l/ m2/ toată durata de viață, când temperatura e peste 10 grade, evitând băltirea. Doar sistemul automat de irigare, profesional, menținut funcțional, poate asigura irigarea corespunzătoare.

Gazonul trebuie tuns săptămânal, în perioada de creștere, 3-5 cm înalțime, cu cuțite perfect ascuțite și dezinfectate, la viteză mare, colectând iarbă tunsă. Tunderea nu trebuie să reducă mai mult de o treime din înălțimea totală.

Orice problemă a gazonului (boli, dăunători, zone deteriorate etc.) trebuie remediată imediat după apariție, până la eliminarea ei. Gazonul trebuie fertilizat primăvară și vara, după tuns, cu granule NPK+microelemente, conform specificațiilor produselor.
Este recomandat tratamentul împotriva mucegaiului, la montaj și după o săptămână, mai ales în perioada caldă.

DOAR PENTRU PEISAGIȘTI!

Mod de aplicare: În 10L de apă adăugați TOPSIN 10 gr + BRAVO 30-40 ml + RAZORMIN 20 ml și stropiti circa 100 mp.

Repetare: Săptămânal, (până trece vara).

Mod de aplicare: Folosim aplicatorul, altfel distribuția va fi neuniformă (circa 35 gr/ m2, un sac la 430-600 m2).

Repetare: La 2-3 luni, în perioada caldă. Toamna/iarna folosim produs specific.

Mod de aplicare: Distribuim pe sol, înainte de montajul rulourilor de gazon, 3-5 kg/ m2.

Repetare: Nu este necesar (cel puțin vara aceasta).

Mod de aplicare: Distribuim pe gazon și la rădăcina plantelor, 250 gr/ m2 (un sac/ 40 m2).

Repetare: La 6 luni.

Mod de aplicare: Cuțitele trebuie să fie mereu ascuțite. După fiecare tundere, trebuie dezinfectate cu formaldehidă 0,1% sau alcool.

Repetare: Săptămânal, cel puțin.